Review: Adidas Campus, de schoonheid van eenvoud


Vandaag review ik een iconisch silhouet dat sinds begin jaren ’80 door velen wordt gedragen: de Adidas Campus. Deze klassieker is niet zo bekend als bijvoorbeeld de Superstar en de Stan Smith, maar was in het verleden van grote invloed op de mode- en popcultuur.

In deze review ga ik dieper in op de bruine variant van deze icoon met drie strepen.

 


 

Sinds begin jaren ’80 is de Campus meerdere keren opnieuw uitgebracht door het Duitse sport- en lifestylemerk. In deze review neem ik de meest recente versie onder de loep, die is opgebouwd uit premium materialen.

Zo heeft deze bruine Campus een bovenwerk van suède en is de voering van leer. De gestroomlijnde rubberen zool is een delicate update ten opzichte van eerdere modellen.

 


 

Adidas Campus Heren

Adidas Campus Dames

Adidas Campus Jongens

Adidas Campus Meisjes

 


 

Adidas Campus: van basketbalveld naar catwalk

De Campus werd oorspronkelijk ontworpen voor het basketbalveld, maar werd al snel razend populair bij skaters en hiphoppers.

Ruim 30 jaar later is deze stijlvolle en comfortabele sneaker nog steeds hot onder modefanaten en sneakerheads.

 


 

Review Adidas Campus bruin

Ik heb de bruine Campus langs de inmiddels bekende meetlat gelegd. Ik beoordeel op coolness, uitstraling, duurzaamheid en geschiktheid voor kantoor.

Coolness: 7.8

Het klassieke silhouet van de Campus heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld binnen de mode- en popcultuur.

Tegenwoordig worden modeliefhebbers en sneakerheads nog steeds graag gezien op deze sneaker. Hij is praktisch, comfortabel en door zijn eenvoud makkelijk te combineren met vrijwel elke outfit.

Is de Campus daarmee een coole sneaker? Ik denk het wel. Al zijn er genoeg andere sneakers die hoger scoren op dit onderdeel.

Uitstraling: 6.5

Zoals ik hierboven aangeef, is de Campus een eenvoudige, comfortabele sneaker die goed samen gaat met vrijwel elke outfit.

Bij de bruine variant die ik hier beoordeel, komt de uitstraling meer van het ontwerp van de sneaker dan van de ietwat saaie kleur. Daarom scoort dit model slechts een 6.5 op dit onderdeel.

Duurzaamheid: 9.3

Qua duurzaamheid is deze sneaker een echte topper, wat voor een groot deel te verklaren is door de premium materialen waaruit de sneaker is opgebouwd.

De website RunRepeat.com deed een onderzoek onder mensen die dit model regelmatig dragen. Meer dan 80% van hen prijst de kwaliteit en duurzaamheid van de schoen. Ook de comfortabele zool kan op veel positieve feedback rekenen.

Een groep skaters testte de Campus op verzoek van RunRepeat.com en was verbaasd over hoe lang de sneaker standhoudt, terwijl er intensief mee wordt geskatet.

Geschiktheid voor kantoor: 8

(Het gaat bij dit onderdeel om kantoren waar een informele dresscode van kracht is.)

De eenvoudige schoonheid van de Campus zorgt voor een hoge score op dit onderdeel. En was de bruine kleur een nadeel bij het onderdeel Uitstraling, bij dit onderdeel werkt de kleur juist in het voordeel van deze klassieker.

Die ene onwetende collega die nog steeds aan sportschoenen denkt bij het zien van 3 strepen, laten we even links liggen, want deze variant van de Campus doet niet onder voor andere informele kantoorstappers.

 Bas’ Beoordeling:

Adidas Campus bruin

 • 7.8/10
  Coolness - 7.8/10
 • 6.5/10
  Uitstraling - 6.5/10
 • 9.3/10
  Duurzaamheid - 9.3/10
 • 8/10
  Geschiktheid voor kantoor - 8/10
7.9/10

Totaalscore

Dit levert een totaalscore op van:

 


 

 

Foto’s Adidas Campus

 

 

Adidas Campus Bruin CQ2081

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adidas Campus Bruin CQ2081

 

 

Adidas Campus Bruin CQ2081

 

Adidas Campus Bruin CQ2081

 


 

Video’s Adidas Campus

 


 

Adidas Campus Heren

Adidas Campus Dames

Adidas Campus Jongens

Adidas Campus Meisjes

 


 

Over Bas

Bas (1979) | sneakerhead | papa | echtgenoot | eigenaar communicatiebureau