Holy Grail: Adidas NMD Zwart Heren Dames “R1 PK2 OG 2017 RELEASE”


De NMD is een van de populairste sneakers van Adidas en is er in allerlei verschillende kleuren en varianten. Maar die allereerste versie… die is toch wel het meest populair.

Dan hebben we het over de Adidas NMD R1 Primeknit OG. In 2017 kwam hier een re-release van, waardoor je geen € 1000 meer hoeft neer te tellen voor deze Holy Grail. Momenteel zijn ze weer overal uitverkocht, behalve dan op eBay en websites voor verzamelaars. Ben je toch al snel weer € 250 – € 624 kwijt…

Mochten ze bij één van onze shops weer beschikbaar komen dan zie je hem vanzelf terugkomen op deze pagina met een button naar de shop waar ze te koop zijn. Nog even geduld dus 🙂

Een Holy Grail is een speciale sneaker. Eentje die je graag aan je collectie toevoegt. Vaak exclusief of moeilijk te krijgen. Of bijzonder in andere opzichten.

 


 

De allereerste Adidas NMD

Zo heel lang bestaat de NMD nog niet. Sterker nog: pas in december 2015 kwam Adidas met de eerste versie. Een zwarte sneaker met een nauwsluitend gebreid ‘primeknit’ bovenwerk uit één stuk.

Een minimalistisch design. Al zorgen die opvallende rode en blauwe blokken bij de middenzool voor een mooi contrast met de rest van de sneaker. En voor extra stabiliteit.

De treklus aan de achterkant van de sneaker en de onderkant van de zool zijn voorzien van de tekst “the brand with the 3 stripes” in verschillende talen, zoals Duits en Japans. Opvallend detail.

De NMD is een flexibele schoen die bijna aanvoelt als een sok. Door de strakke rand rondom de enkel zul je ook niet snel uit de sneaker schieten. De veters die erop zitten, hebben eigenlijk nauwelijks een functie.

 


 

Geschiedenis van de Adidas NMD R1 Primeknit OG

Met de NMD heeft Adidas oude designs verenigd met nieuwe technologieën. Adidas lanceerde de schoen als volgt: “Inspired by the past but always looking to the future.”

De jaren 80 sneakers Micropacer, Rising Star en Boston Super dienden als inspiratie voor het ontwerp van de NMD.

Nieuwe technologieën waren het primeknit bovenwerk voor optimaal draagcomfort en de spierwitte middenzool met Boost responsieve demping.

Gemaakt voor een grenzeloze urban ontdekkingsreis, aldus Adidas. NMD staat voor Nomad.

 


 

 


 

Waarom is deze sneaker een Holy Grail?

De eerste Adidas NMD was direct een succes. Zo’n groot succes zelfs dat die originele eerste versies nu op de tweedehands markt voor ongelooflijke bedragen worden aangeboden.

Een waar collector’s item dus, de NMD R1 Primeknit OG.

Om aan de toenemende vraag te voldoen, kwam er begin 2017 een re-release van deze Adidas NMD Zwart Heren Dames.

De allereerste versie, die uit 2015, is dus de echte Holy Grail. Maar aangezien de versie uit 2017 niet of nauwelijks van het origineel verschilt – zelfs met dezelfde productcode wordt verkocht – kun je net zo goed die nemen.

Scheelt je in ieder geval behoorlijk wat kosten. Al moet je tegenwoordig ook al weer de tweedehands markt op voor de 2017 versie en lopen de prijzen op.

Er zijn mensen die wel wat verschillen zien tussen de twee versies. Maar dat blijft beperkt tot hele kleine details, zoals de kleuren van de rand rond de enkel. Die zouden bij de eerste versie net iets minder donker zijn…

 


 

Gegevens van deze Holy Grail

Naam: Adidas NMD R1 Primeknit OG 2017 Release
Releasedatum: 14 januari 2017
Kleur: Core Black / White / Lush Red / Royal Blue

 


 

Foto’s van de Adidas NMD Zwart Heren Dames

 

Adidas Nmd Zwart Heren Dames S79168 Adidas Nmd Zwart Heren Dames S79168 Adidas Nmd Zwart Heren Dames S79168 Adidas Nmd Zwart Heren Dames S79168 Adidas Nmd Zwart Heren Dames S79168

Adidas Nmd Zwart Heren Dames S79168

Adidas Nmd Zwart Heren Dames S79168 Adidas Nmd Zwart Heren Dames S79168 Adidas Nmd Zwart Heren Dames S79168 Adidas Nmd Zwart Heren Dames S79168

 


 

Video’s van de Adidas NMD Zwart Heren Dames

 

 


 

 


 

Over Jelle

Jelle de Bont. Schriftelijk sterker dan mondeling. Gelukkig ben ik schrijver. Ik schrijf het liefst op reis. Of in mijn eigen bibliotheek (die ik nog niet heb). Favoriete sneakers: mijn lage All Stars.