Release: Air Jordan 3 JTH Bio Beige: vrucht van een unieke samenwerking


De samenwerking tussen Justin Timberlake en Tinker Hatfield resulteerde februari dit jaar in een limited edition release van de Air Jordan 3 JTH, verwijzend naar de initialen van beide iconen.

Op dinsdag 28 augustus lanceert Nike een nieuwe colorway: de Air Jordan 3 JTH Bio Beige.

 


 

Hatfield + Timberlake = Air Jordan 3 JTH

De Air Jordan 3 JTH is gebaseerd op de originele schets van Tinker Hatfield voor de Air Jordan 3. Deze schets bevat de beroemde Swoosh van Nike, die later uit het ontwerp werd verwijderd.

Justin Timberlake introduceerde de Air Jordan 3 JTH tijdens zijn Super Bowl-optreden in februari dit jaar. Hatfield en Timberlake werkten samen aan deze opvallende versie van de Air Jordan 3 om de release van het nieuwe album van Timberlake, getiteld ‘Man of the Woods’, luister bij te zetten.

De zanger is een fervent sneakerliefhebber en de Air Jordan 3 is zijn favoriete model. Het basismodel voor de samenwerking met Tinker Hatfield was dan ook snel gekozen.

De Air Jordan 3 JTH werd in februari gelanceerd in de bekende White Cement colorway.

Komende dinsdag is de Air Jordan 3 JTH Bio Beige aan de beurt, een interessante colorway die in de smaak valt bij sneakerliefhebbers en daardoor ook snel zal uitverkopen.

 


 

Sneaker Releases Dames

Sneaker Releases Heren

Sneaker Releases Meisjes

Sneaker Releases Jongens

 


 

De stijl van de Air Jordan 3 JTH Bio Beige: veel details

De Air Jordan 3 JTH Bio Beige heeft een premium bovenwerk in de kleur Bio Beige, dat is gemaakt van een zacht suède materiaal.

De Swoosh aan de zijkanten is gemaakt van reflecterend materiaal. De zogenoemde ‘mudguard’ (de spatrand aan de voorkant van de sneaker) en de zijpanelen zijn uitgevoerd in zwart en bevatten het bekende elephant-motief van Nike. De panelen bij de hak en bij de veters bestaan uit geperforeerd leer.

De midsole van de Air Jordan 3 JTH Bio Beige is uitgevoerd in een combinatie van zwart en wit en de outsole is grijs.

De Air Jordan 3 JTH Bio Beige bevat een aantal leuke details. Zo staat het Jumpman-logo van de Air Jordan-franchise redelijk groot op de tong van de sneaker, terwijl het originele Nike Air-logo op de achterkant van de schoen is geplaatst. Verder is het woord ‘HIGHER’ in het zijpaneel van de Air Jordan 3 JTH Bio Beige gedrukt.

Dit is een verwijzing naar een track op het Man of the Woods-album, getiteld ‘Higher, Higher’. De kers op de taart zijn de handtekeningen van Hatfield en Timberlake aan de binnenkant van de tong.

 


 

Geschiedenis Air Jordan 3

In 1985 werd het eerste Air Jordan-model gelanceerd: de Air Jordan 1. Ontwerper van deze sneaker is Peter Moore. Na de Air Jordan 2 in 1986 volgde in 1988 de Air Jordan 3.

Deze door Tinker Hatfield ontworpen sneaker was toentertijd om meerdere redenen uniek. De materialen, de technologie en het frisse ontwerp waren enorm vernieuwend. Het was de eerste Air Jordan-sneaker met het beroemde Jumpman-logo op de tong en een zichtbare Air-unit in de midsole.

De Air Jordan 3 is een van de meest populaire modellen uit de Air Jordan-lijn. Dertig jaar na de lancering van dit model gaat elke nieuwe release nog steeds keihard over de toonbank.

 


 

 

Foto’s Air Jordan 3 JTH Bio Beige

air jordan 3 jth AV6683-200

 

 

air jordan 3 jth AV6683-200air jordan 3 jth AV6683-200air jordan 3 jth AV6683-200

 

 

 

 

 

air jordan 3 jth AV6683-200

 

 

air jordan 3 jth AV6683-200

 

 

 

 

air jordan 3 jth AV6683-200

 

 

 

air jordan 3 jth AV6683-200

 

 

air jordan 3 jth AV6683-200

 

air jordan 3 jth AV6683-200

 

 

air jordan 3 jth AV6683-200

 

 

 

 

 

air jordan 3 jth AV6683-200

 

 

 

 

 

air jordan 3 jth AV6683-200

 

 

 

 

 

 

air jordan 3 jth AV6683-200

 

 


 

Video’s Air Jordan 3 Bio Beige

 

 


 

Check deze links

Check hier de andere Jordan Air Jordan 3 modellen op Sneakerwijzer.

Check hier de toekomstige Nike Releases (klik op TOEKOMSTIG).

 


 

Sneaker Releases Dames

Sneaker Releases Heren

Sneaker Releases Meisjes

Sneaker Releases Jongens

 


 

Over Bas

Bas (1979) | sneakerhead | papa | echtgenoot | eigenaar communicatiebureau