Review: Asics Gel Lyte 3, functioneel kan ook mooi zijn


In deze review kijk ik naar een relatief jonge klassieker: de Asics Gel Lyte 3. Het Japanse merk lanceerde deze schoen in 1990, toen hardloopschoenen vooral functioneel moesten zijn en design nog geen issue was. Dit esthetische model van Asics brak met die trend.

Vandaag leg ik de beige variant van de Asics Gel Lyte 3 onder de loep.

 


 

De Japanse ontwerper Shigeyuki Mitsui wilde met de Asics Gel Lyte 3 de ultieme hardloopschoen ontwikkelen. Een schoen die niet alleen comfortabel zat en hoogwaardige technologie bevatte, maar ook visueel aantrekkelijk was.

Dat laatste was zeer ongebruikelijk in die tijd; performance was belangrijker dan design.

 


 

Asics Gel Lyte 3 Heren

Asics Gel Lyte 3 Dames

Asics Gel Lyte 3 Jongens

Asics Gel Lyte 3 Meisjes

 


 

Asics Gel Lyte 3: toonaangevende hardloopschoen

Het resultaat mocht er zijn. De Asics Gel Lyte 3 was na zijn lancering jarenlang toonaangevend als lichtgewicht hardloopschoenen.

Het Gel-dempingssysteem en de gespleten tong zorgden ervoor dat design en performance samenvloeiden in deze succesvolle klassieker.

 


 

Het Gel-dempingssysteem

Asics lanceerde het Gel-dempingssysteem in 1986. Een mix van zachte siliconenmaterialen werd geplaatst in het deel van de schoen waar de voet de grootste klappen moet opvangen tijdens het hardlopen.

Het systeem biedt steun aan de voet waar de standaard tussenzool dat niet kan geven.

 


 

De gespleten tong

De gespleten tong komt uit de koker van Shigeyuki Mitsui. Deze innovatie werd met veel applaus ontvangen binnen de hardloopwereld.

Menig hardloper irriteerde zich namelijk mateloos aan de traditionele tong, die vaak naar links of rechts gleed. De gespleten tong zorgt voor minder wrijving en extra comfort.

Mede door deze 2 innovaties behoort de Asics Gel Lyte 3 tot de bestverkochte modellen in de geschiedenis van het Japanse merk.

 


 

Review Asics Gel Lyte 3 beige

Coolness: 8.6

De Asics Gel Lyte 3 is de laatste jaren ontzettend populair als lifestyleschoen. Het design wordt binnen de sneakerscene absoluut als cool ervaren.

De beige colorway (officieel Marzipan/Silver) geeft die coolness nog een extra boost. Deze sneaker staat fantastisch onder jeans en de durfal zou hem zelfs onder een sober gekleurd pak kunnen dragen.

Uitstraling: 9.2

Elke willekeurige colorway van de Asics Gel Lyte 3 scoort hoog op dit onderdeel, maar de beige variant heeft nog dat beetje extra.

De unieke kleurencombinatie, de camo details, het spettermotief op de middenzool: je kunt ervan uitgaan dat deze sneaker de uitstraling van de rest van je outfit overtreft.

Duurzaamheid: 8.5

Asics staat bekend om schoenen van hoge kwaliteit. De Asics Gel Lyte 3 bestaat dan ook uit hoogwaardige materialen.

Het bovenwerk van suède en mesh, de leren details, de rubberen buitenzool: alles aan deze schoen straalt kwaliteit en duurzaamheid uit.

Geschiktheid voor kantoor: 6

Op dit onderdeel laat de beige Asics Gel Lyte 3 ons een beetje in steek. Het silhouet van de Asics Gel Lyte 3 laat overduidelijk zien dat het om een hardloopschoen gaat, maar dat hoeft voor de kantoorvloer niet eens een spelbreker te zijn.

De kleurencombinatie, de camo details en het spettermotief van deze beige variant kunnen echter voor gefronste wenkbrauwen zorgen bij de onwetende sneakerleken die in vrijwel elk kantoor rondlopen.

 Bas’ Beoordeling:

Asics Gel Lyte 3 beige

 • 8.6/10
  Coolness - 8.6/10
 • 9.2/10
  Uitstraling - 9.2/10
 • 8.5/10
  Duurzaamheid - 8.5/10
 • 6/10
  Geschiktheid voor kantoor - 6/10
8.1/10

Totaalscore

Dit levert een totaalscore op van:

 


 

Foto’s Asics Gel Lyte 3 beige

Asics Gel Lyte 3 Beige H7Y0L-0593

 

Asics Gel Lyte 3 Beige H7Y0L-0593

 

Asics Gel Lyte 3 Beige H7Y0L-0593

 

 

 

Asics Gel Lyte 3 Beige H7Y0L-0593

 

Asics Gel Lyte 3 Beige H7Y0L-0593

 

Asics Gel Lyte 3 Beige H7Y0L-0593

 

Asics Gel Lyte 3 Beige H7Y0L-0593  Asics Gel Lyte 3 Beige H7Y0L-0593

Asics Gel Lyte 3 Beige H7Y0L-0593


 

Video’s Asics Gel Lyte 3

 


 

Asics Gel Lyte 3 Heren

Asics Gel Lyte 3 Dames

Asics Gel Lyte 3 Jongens

Asics Gel Lyte 3 Meisjes

 


 

Over Bas

Bas (1979) | sneakerhead | papa | echtgenoot | eigenaar communicatiebureau