Review: Nike Air Force 1 ’07, review van een witte klassieker


Bij zijn geboorte in 1982 was de Nike Air Force 1 de meest innovatieve basketbalschoen van het moment. Het ontwerp van Bruce Kilgore, toentertijd Nike’s directeur Research & Development, verscheen in drie verschillende hoogtes: high, mid en low.

In de review van vandaag staat de witte variant van de Air Force 1 ’07 centraal.

 


 

De Nike Air Force 1 is een van de vele iconen die Nike de laatste decennia op de markt heeft gebracht. Sinds 1982 zijn ontelbare colorways en speciale edities van dit model gelanceerd.

Met ongeveer 800 miljoen dollar aan jaarlijkse opbrengsten is de Nike Air Force 1 de bestverkopende sneaker aller tijden van het Amerikaanse merk.

 


 

Air Force 1 Heren

Air Force 1 Dames

Air Force 1 Jongens

Air Force 1 Meisjes

 


 

Nike Air Force 1 ’07: klassiek en modern komen samen

De legende van de Nike Air Force 1 leeft voort in de Nike Air Force 1 ‘07, een moderne variant van het origineel uit 1982. In dit ontwerp komt de klassieke stijl van de originele Nike Air Force 1 samen met de hedendaagse technieken van het merk uit Beaverton.

De Nike Air Force 1 ’07 is wereldwijd enorm populair als lifestyleschoen. Iedereen die enigszins sneakerliefhebber is, heeft een paar van deze iconen in de kast staan.

 


 

Review Nike Air Force 1 ’07

We hebben de Nike Air Force 1 ’07 beoordeeld op vier punten: coolness, uitstraling, duurzaamheid en geschiktheid voor kantoor.

Coolness: 9

Na al die jaren is het vandaag de dag nog steeds cool om gezien te worden in de volledig witte Nike Air Force 1 ’07.

Deze klassieker is ontzettend veelzijdig: hij is makkelijk te combineren met jeans, maar staat ook ontzettend cool onder een net pak. Jong en oud dragen de Nike Air Force 1 ’07 graag onder hun outfit en dat zal niet snel veranderen.

Uitstraling: 8.2

Ook qua uitstraling is de iconische Nike Air Force 1 ’07 een topper. De combinatie van de frisse witte kleur met het klassieke silhouet resulteert in een opvallende, esthetische schoen die niet geschikt is voor grijze muizen.

Enige minpunt is dat wanneer het stiksel eenmaal vuil is geworden, het niet meer terug te brengen is naar de originele witte kleur. Dit zorgt voor een enigszins ‘gedragen’ look van de sneakers.

Duurzaamheid: 8

Op het gebied van duurzaamheid scoort deze Nike Air Force 1 ’07 beter dan bijvoorbeeld de Air Max 1.

Het volledig lederen bovenwerk is flexibel, maar tegelijkertijd stevig genoeg om lang mee te gaan. Daarnaast is de zool zeer comfortabel, maar zeker ook duurzaam.

Als je deze sneakers goed onderhoudt, gaan ze jaren mee.

Geschiktheid voor kantoor: 8.2

(Het gaat bij dit onderdeel om kantoren waar een informele dresscode van kracht is.)

Aangezien het de witte variant van de Nike Air Force 1 ’07 betreft, is het belangrijk dat deze sneakers goed gepoetst worden. Vieze sneakers zijn sowieso not done op kantoor, maar als het om witte sneakers gaat, vallen vlekken nóg sneller op.

Voordeel van de Nike Air Force 1 ’07 is dat het lederen bovenwerk en de zool makkelijk schoon te maken zijn. En als ze dan mooi shinen, zijn ze absoluut geschikt voor kantoor.

Zoals hierboven al staat aangegeven, kun je de Nike Air Force 1 ’07 makkelijk met jeans combineren, maar ook met een net pak. Als je dit model goed onderhoudt, loop je zelfs het gevaar dat je complimenten krijgt van je collega’s.

 Bas’ Beoordeling:

Nike Air Force 1 ’07

 • 9/10
  Coolness - 9/10
 • 8.2/10
  Uitstraling - 8.2/10
 • 8/10
  Duurzaamheid - 8/10
 • 8.2/10
  Geschiktheid voor kantoor - 8.2/10
8.4/10

Totaalscore

Dit levert een totaalscore op van:

 


 

Foto’s Nike Air Force 1 ’07

nike air force 1 '07

 

 

nike air force 1 '07

 

 

nike air force 1 '07

nike air force 1 '07

nike air force 1 '07

 

 

nike air force 1 '07

 

 

nike air force 1 '07

 

nike air force 1 '07

 

nike air force 1 '07

 

 

nike air force 1 '07

 

 

nike air force 1 '07

 

 

nike air force 1 '07

 

 

nike air force 1 '07

 

 

nike air force 1 '07

 


 

 

Video’s Nike Air Force 1 ’07


 

Air Force 1 Heren

Air Force 1 Dames

Air Force 1 Jongens

Air Force 1 Meisjes

 


Over Bas

Bas (1979) | sneakerhead | papa | echtgenoot | eigenaar communicatiebureau