Release: Nike Air Max 90/1 Dames: een eerbetoon aan het origineel.


We kunnen het erover eens zijn dat de Nike Air Max een icoon is in sneakerland, dit was echter niet vanzelfsprekend toen de eerste versie uitkwam.

 


 

Nike Air Max 1

In 1978 al werd de karakteristieke zool voor het eerst toegepast door het wereldberoemde sportmerk. In 1987 kwam de revolutionaire luchtzool voor het eerst uit in een sneaker die verkrijgbaar was voor het grote publiek: de Nike Air Max 1.

De klanten van Nike waren echter niet onverdeeld enthousiast. De eerste schoen had een zichtbare luchtkamer in de hak, de demping van de sneaker was vanaf dat moment niet alleen voelbaar, maar de drager liep ook ‘te koop’ met deze nieuwe technologie.

 


 

Sneaker Releases Dames

Sneaker Releases Heren

Sneaker Releases Meisjes

Sneaker Releases Jongens

 


 

Nike Air Max 90

Zo’n drie jaar nadat de eerste versie het levenslicht zag, kwam de Nike Air Max 90 uit. Deze was voorzien van een nog grotere air unit. Ondanks een enigszins onderkoelde start van de eerste versie, was er nu toch echt een icoon geboren; de sneakerwereld stond op z’n kop.

De schoen werd een regelrechte hit in de Nederlandse housescene, op deze sneaker kon de hele nacht gedanst worden. Techno- en housefans, man of vrouw, íedereen had minstens 1 paar Nike Air Max 90’s in zijn of haar garderobe.

De Air Max 90 is inmiddels niet meer weg te denken uit kledingkasten wereldwijd.

 


 

 


 

De Nike Air Max in 2018

Anno nu brengt Nike een geheel nieuwe versie van de Air Max op de markt, zoals deze Nike Air Max 90/1 Dames Geel.

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een eerbetoon aan de allereerste versies van de sneakers met luchtzolen die Nike decennia geleden introduceerde. Deze damesschoen combineert de demping van de Air Max 90 met het iconische bovenwerk van de Air Max 1.

De uitermate stevige, rubberen buitenzool zorgt dat de “Air” gevangen blijft in de zool; in het verleden is er weleens sprake geweest van lekkages van de airpockets en dan is de sneaker in één klap onbruikbaar geworden. Vergelijkbaar met een lekke band van een auto… 🙁

Daarnaast zorgen de vormgeving en uitvoering van de zool voor optimale grip.

 


Mooi geel is niet lelijk: De Nike Air Max 90/1 Dames Geel

De kleuren van het bovenwerk hebben, zoals we van Nike gewend zijn, weer prachtige namen gekregen: Guava Ice, Summit White, Gum Light Brown en Wheat Gold.

De sneaker is uitgevoerd in suède, is zeer duurzaam en heeft een fantastische look. Daar waar de Air Max iconisch te noemen is, zijn deze kleuren op z’n zachts gezegd eclectisch. “De jaren ’80 hebben gebeld, ze willen hun okergeel terug.”

Met andere woorden: deze AM 90/1 Wheat Gold van Nike is wederom een uiterst modieuze sneaker, die ongetwijfeld de harten van veel schoenenliefhebbers zal gaan stelen. Er bestaat trouwens ook een rode versie van deze Nike.

 


 

Gegevens Nike Air Max 90/1 Dames Geel “Wheat Gold”

Naam: Nike Air Max 90/1 Womens “Wheat Gold”
Releasedatum: 2 augustus 2018
Kleur: Guava Ice/Summit White/Gum Light Brown/Wheat Gold
Maten: Verkrijgbaar van 35,5 – 44,5.

 


 

Afbeeldingen Nike Air Max 90/1 Dames Geel “Wheat Gold”

nike air max 90/1 dames geel

 

nike air max 90/1 dames

 

 

 

 

 

nike air max 90/1 dames geel

 

 

 

 

nike air max 90/1 dames

 

nike air max 90/1 dames geel

 

 

 

 

 

nike air max 90/1 dames geel

nike air max 90/1 dames

 

 

 

nike air max 90/1 dames geel

 

 

 

 

nike air max 90/1 dames geel


 

Video’s Nike Air Max 90/1 Dames Geel “Wheat Gold”

 

 

 


 

 


 

Sneaker Releases Dames

Sneaker Releases Heren

Sneaker Releases Meisjes

Sneaker Releases Jongens

 

Over Olaf

Liefhebber van veel Old-Skool-Sneakers, o.a. All Stars, Vans en de Air Max 1. Altijd op zoek naar specials of andere "holy grails".