Release: Nike Air Max 95 ERDL Party Camo


Een gewaagde maar geslaagde toevoeging aan de lijst Nike-schoenen met camouflageprint.

Gewaagd omdat de camouflage in meerdere lagen en kleuren is uitgevoerd. Geslaagd omdat die keuze een prachtige schoen oplevert!

 


 

Achtergrond

De gelaagde zijkanten zijn bedekt met een zogenoemd ERDL-patroon. Dit camouflagepatroon is in 1948 ontwikkeld door het Amerikaanse leger in de Engineer Research & Development Laboratories (ERDL). Van oorsprong in groene en bruine tinten. En met de bedoeling niet op te vallen.

Maar op deze schoen dus toegepast in meerdere kleuren, van groen tot paars en van blauw tot oranje. Om juist wel op te vallen!

  

 


 

Deze schoen is mooi gebalanceerd door de ruwe uitstraling die de gekleurde laagjes veroorzaken in combinatie met de gedegen indruk die de rubberen buitenzool en de leren accenten achterlaten.

Een stevige, flexibele schoen die lichter aanvoelt dan je zou denken. Uiteraard met zichtbare Air Max demping in de hak en de voorvoet, zoals je gewend bent van een echte Air Max 95.

 


 

Nike Air Max 95 ERDL Party Camo

Naam: Nike Air Max 95 OG MC SP (ERDL Party Camo)
Releasedatum: 4 augustus 2018
Kleur: wit of zwart met kleurrijke camouflage

 


 

Kleurstelling en stijl

De Nike Air Max 95 OG MC SP herenschoen wordt ook wel Nike Air Max ERDL Party Camo genoemd. En het is meteen duidelijk waarom.

De schoen is verkrijgbaar in zwart en in wit, waarbij de zijkanten bedekt zijn met reepjes canvas waarop camouflageprints in verschillende kleuren zijn gedrukt.

Dit zorgt voor een stoer en tegelijkertijd vrolijk uiterlijk. Dat de kleurstelling op de linker- en rechterschoen ten opzichte van elkaar totaal niet symmetrisch zijn opgebouwd, draagt alleen maar bij aan deze uitstraling.

De subtiele afwerking met roze aan de achterkant, onderkant en binnenkant contrasteert mooi met de rest van de schoen.

 


 

Geschiedenis

In 1987 kwam Nike met de eerste schoen waarin je de demping in de hak niet alleen kon voelen, maar ook kon zien. Acht jaar later bereikte Nike een nieuw hoogtepunt door ook een zichtbare luchtkamer te plaatsen in de voorvoet. De Nike Air Max 95 is sindsdien een van de populairste schoenen wereldwijd.

Het design is destijds ontworpen door Sergio Lozano en gebaseerd op het menselijk lichaam: de buitenzool van de schoen lijkt op de menselijke ruggengraat, terwijl het bovenwerk en vetersysteem zodanig ontworpen zijn dat ze doen denken aan de menselijke huid, ribben en spiervezels.

Deze klassieker blijft zichzelf vernieuwen. Zo is er nu dus de Nike Air Max 95 OG MC SP herenschoen. Volledig in stijl met het klassieke design, maar dan wel met een geheel uniek, energiek uiterlijk.

 


 

Afbeeldingen

Nike Air Max 95 ERDL Party Camo AR4473-001

 

Nike Air Max 95 ERDL Party Camo AR4473-001

Nike Air Max 95 ERDL Party Camo AR4473-001

 

Nike Air Max 95 ERDL Party Camo AR4473-001

 

 

 

Nike Air Max 95 ERDL Party Camo AR4473-001

 

 

 

Nike Air Max 95 ERDL Party Camo AR4473-001

 

 

 

Nike Air Max 95 ERDL Party Camo AR4473-001

 

Nike Air Max 95 ERDL Party Camo AR4473-001

 

Nike Air Max 95 ERDL Party Camo AR4473-001

 


 

Video’s

Nike Air Max 95 OG MC SP (ERDL Party Camo)

 


 

 


 

Sneaker Releases Dames

Sneaker Releases Heren

Sneaker Releases Meisjes

Sneaker Releases Jongens

 


 

Over Jelle

Jelle de Bont. Schriftelijk sterker dan mondeling. Gelukkig ben ik schrijver. Ik schrijf het liefst op reis. Of in mijn eigen bibliotheek (die ik nog niet heb). Favoriete sneakers: mijn lage All Stars.