Release: Nike Air Max Deluxe Heren “Habanero Red”


Je bent met een groep mensen op een feestje. Buiten. In het buitenland. Een Spaanstalige omgeving. Het is mooi weer, de zon staat al laag. Er is eten. Je pakt een rode paprika en stopt die in je mond.

Althans, dat denk je. Het blijkt een peper te zijn. Een ontzettend hete chilipeper. Je hebt geen water bij de hand. De dichtstbijzijnde waterbron is een fonteintje, een paar honderd meter verderop.

Het voelt alsof je keel in brand staat. Sprintje naar de fontein. Ga je het redden? Je hebt nog nooit zo hard gerend…

Zie je het een beetje voor je? Zo niet, kijk dan nog even goed naar de nieuwe Nike Air Max Deluxe Heren “Habanero Red”.

Nike Air Max sneaker gebaseerd op een peper

Deze Air Max Deluxe sneaker straalt snelheid uit. Maar ook een bepaalde noodzaak. Precies dat gevoel als je na het eten van een hete peper op zoek bent naar water.

Dit zijn van die schoenen waarop je niet stil kunt staan. Je moet bewegen. Net als wanneer je zo’n chilipeper hebt gegeten.

De Habanero is zo’n extreem hete chilipeper. En daar heeft Nike duidelijk zijn inspiratie voor deze sneaker vandaan gehaald. Dat zie je terug in de naam, maar dat straalt de hele sneaker dus ook uit.

 


 

Nike Air Max Deluxe Heren

Nike Air Max Deluxe Dames

 


 

Nike Air Max Deluxe Heren: een rave sneaker

Overigens kun je ook die hele peper wegdenken en gewoon eens 20 jaar terug in de tijd gaan. Want het oorspronkelijke design van de Nike Air Max Deluxe Heren kwam toen tot stand.

De eerste versie van de Air Max Deluxe kwam rond de eeuwwisseling op de markt. Raves (dance feesten) waren een enorme rage. Daar is het design van dit model dan ook op gebaseerd.

De Air Max Deluxe laat een opvallende, bijna chaotische indruk achter en straalt een bonk energie uit. Daarin kun je de razende sfeer van een rave feest herkennen. Net als in de golvende lijnen op de schoen, die symbool staan voor geluidsgolven.

Bijna 20 jaar later waagt Nike zich pas weer aan nieuwe versies van dit cult model, waaronder dus de Habanero Red editie.

 


 

Sneaker Releases Dames

Sneaker Releases Heren

Sneaker Releases Meisjes

Sneaker Releases Jongens

 


 

 


 

Kleurstelling en stijl van de Nike Air Max Deluxe Habanero Red

Geheel volgens verwachting is dit een ultralichte sneaker. Om snel in te kunnen bewegen. De kenmerkende golvende lijnen zijn aangebracht op een ademend mesh bovenwerk.

In de witte foamzool zit een lange Air Max demping unit. In geel. Dit komt mooi overeen met de gele lijnen op het bovenwerk.

Tel dat geel op bij het zwart en rood van deze sneaker en je komt toch al snel uit bij een associatie met vuur. Die Habanero peper hebben ze bij Nike dus mooi kunnen vatten in het flitsende ontwerp van de originele Air Max Deluxe.

 


 

Gegevens van deze Nike Air Max Deluxe Heren

Naam: Nike Air Max Deluxe “Black Volt Habanero Red”
Releasedatum: 7 november 2018
Kleur: Black/Volt/Habanero Red/White

Foto’s Nike Air Max Deluxe Heren

 

Nike-Air-Max-Deluxe-Heren-Multicolor-AJ7831-003

 

Nike-Air-Max-Deluxe-Heren-Multicolor-AJ7831-003

Nike-Air-Max-Deluxe-Heren-Multicolor-AJ7831-003 Nike-Air-Max-Deluxe-Heren-Multicolor-AJ7831-003 Nike-Air-Max-Deluxe-Heren-Multicolor-AJ7831-003 Nike-Air-Max-Deluxe-Heren-Multicolor-AJ7831-003 Nike-Air-Max-Deluxe-Heren-Multicolor-AJ7831-003

 

Nike-Air-Max-Deluxe-Heren-Multicolor-AJ7831-003 Nike-Air-Max-Deluxe-Heren-Multicolor-AJ7831-003

 


 

Nike Air Max Deluxe Heren

Nike Air Max Deluxe Dames

 


 

 


 

Sneaker Releases Dames

Sneaker Releases Heren

Sneaker Releases Meisjes

Sneaker Releases Jongens

 


 

Over Jelle

Jelle de Bont. Schriftelijk sterker dan mondeling. Gelukkig ben ik schrijver. Ik schrijf het liefst op reis. Of in mijn eigen bibliotheek (die ik nog niet heb). Favoriete sneakers: mijn lage All Stars.