Kijk eens hoe hip: ons kabinet op sneakers


Of het kabinet op de goede weg is, is uiteraard een onderwerp waarover je kunt blijven discussiëren.

Over één ding kunnen we het echter eens zijn: sommige kabinetsleden hebben wel het licht gezien. We zien namelijk steeds vaker dat de zwarte of bruine zakelijke schoenen ingeruild worden voor sneakers.

Jawel, Nederland heeft een kabinet op sneakers!

 


 

Zijn sneakers een politiek statement?

Vorig jaar buitelden verschillende media al over elkaar heen met dit nieuws. Tijdens de formatie van het kabinet in de zomer van 2017 stonden de (online) kranten er vol mee.

Want de heren bewindslieden in spé (waar was eigenlijk de aandacht voor de dames? Droegen zij geen sneakers?) hadden hun stropdas, jasje en nette schoenen ingeruild voor een doodnormale spijkerbroek en casual sneakers aan de voeten.

Uiteraard snappen wij de keuze voor een paar mooie en comfortabele sneakers heel goed.

Tijd dus om eens precies onder de loep te leggen voor welke sneakers regerend Nederland zoal kiest!

 


 

De sneakers van Mark Rutte

Nu het kabinet Rutte III alweer eventjes in het pluche van de Tweede Kamer geïnstalleerd is, valt ons iets op in de sneakerkeuzes van premier Mark Rutte.

Hij heeft door de jaren heen duidelijk twee sneakerfavorieten: de lichtblauwe Adidas Gazelle-sneakers (waarop we hem de formatiegesprekken zagen voeren)…

Mark Rutte Sneakers

Mark Rutte Sneakers

en natuurlijk zijn blauwe All Stars High (die onlangs mee mochten naar de informele Heidag van de regering).

Mark Rutte Sneakers

Maar dus ook deze fraaie Haagse Parkpop All Stars, uiteraard ter gelegenheid van het Haagse popfestival.

Kabinet op Sneakers

Mark Rutte All Stars

Wij zijn benieuwd of er binnenkort weer eens nieuwe sneakers aan de collectie van de premier worden toegevoegd! (U kunt altijd op sneakerwijzer.nl inspiratie opdoen, meneer Rutte!)

 


 

Een kabinet op sneakers

Een andere politicus die we vaker op sneakers in het nieuws zien, is PvdA-leider Lodewijk Asscher.

Hij blijkt fan te zijn van de witte Stan Smiths van Adidas. Begrijpelijk, want zo’n neutrale, witte kleur doet het natuurlijk altijd goed in een wat meer informele omgeving.

 

Ook Stef Blok, minister van Buitenlandse Zaken, moet gedacht hebben dat neutrale tinten goed werken wanneer hij niet in maatpak hoeft te verschijnen. Hij had eveneens zijn comfortabele sneakers aan naar de Heidag maar wist blijkbaar aan de fotograaf te ontsnappen.

Net zoals nog meer politici, dus helaas is – ondanks verschillende rapportages die er gemaakt zijn – niet altijd duidelijk wie wat droeg. Blijkbaar ging het in de verslaggeving van de parlementaire Heidag toch meer over de politieke plannen, dan over het politieke schoeisel.

Wel duidelijk is dat de nieuwe Minister voor Rechtsbescherming, Sander Dekker, zijn sneakers had meegebracht. Hij is duidelijk fan van de Puma Suede.

Sander Dekker Sneakers

En ook Alexander Pechtold heeft de brogues ingeruild voor een paar blauwe sneakers.

Alexander Pechtold Sneakers

Alexander Pechtold Sneakers

Lekker in je comfortabele sneakers, dan kan er ook wel een saffie bij zal Alexander vast gedacht hebben… Zijn metgezel lijkt dan weer een fan te zijn van de Adidas München, tenminste die dachten wij hier te kunnen ontwaren 😉

 


 

Meer sneakers, please!

Het zal je niet verbazen dat wij bij Sneakerwijzer het alleen maar van harte toejuichen dat politici steeds meer in het openbaar verschijnen op sneakers.

Laat maar zien dat sneakers prima staan onder een nette spijkerbroek. En zelfs onder een pak misstaan sneakers zeker niet, maar voor dat inzicht is het misschien nog iets te vroeg in de Nederlandse politiek…

 


 

Dit zijn ze: de favoriete sneakers van ons kabinet

adidas-gazelle-heren-blauw-BZ0022-blauwe-sneakers-heren

Gazelle Heren

Gazelle Dames

 


 

converse-all-stars-hoog-heren-blauw-157495c-blauwe-sneakers-heren

All Stars Hoog Heren

All Stars Hoog Dames

 


adidas-stan-smith-heren-wit-BZ0466-witte-sneakers-heren

Stan Smith Heren

Stan Smith Dames

 


 

puma-suede-grijze-sneakers-heren

Puma Suede Heren

Puma Suede Dames

 


 

Over Laura

Laura is (tekst)schrijver, maar ook wereldreiziger. En zij is van mening, dat je met een paar gave sneakers aan je voeten de hele wereld aankunt! Ze heeft het immers zelf uitgeprobeerd…