Review: Puma Suede Roze


Het is de hoogste tijd om weer eens een klassieker te reviewen. Een iconische klassieker dit keer, die direct in zijn geboortejaar wereldfaam verwierf tijdens de Olympische Spelen in Mexico-Stad.

Ik heb het natuurlijk over de Puma Suede. Vandaag review ik de Puma Suede Roze voor dames.

 


 

50 jaar oud is de Puma Suede alweer en nog steeds is deze sneaker niet weg te denken uit het straatbeeld. Een echte icoon die in 1968 werd gelanceerd als basketbalschoen.

Het was in die tijd een revolutionaire schoen, vanwege zijn dikke zool van rubber en bovenwerk van suède. Vooral dat laatste materiaal was niet eerder gebruikt in een sportschoen.

 


 

 

Puma Suede: prominente rol bij legendarisch protest

Direct in 1968 verwierf de Puma Suede wereldfaam toen de Amerikaanse sprinters Tommie Smith en John Carlos respectievelijk goud en brons wonnen op de 200 meter tijdens de Olympische Spelen in Mexico-Stad.

Bij de prijsuitreiking trokken beide atleten hun Puma Suede-sneakers uit en zetten deze naast zich neer. Toen het volkslied begon, bogen beiden hun hoofd en staken één vuist in de lucht. Het was een stil protest tegen de positie van Afro-Amerikanen in de Verenigde Staten.

Hoewel de Puma Suede geen inhoudelijke rol speelde bij deze legendarische gebeurtenis, leverde het de schoen wel een iconische status op.

Puma Suede Dames Roze 355462 79 12

 

Puma Suede Dames Roze 355462 79 13

 


 

Puma Suede: hot binnen hiphop- en rapscene

Vanwege de goede grip van de rubberen zool en de grote hoeveelheid flitsende colorways werd de Puma Suede in de jaren ’70 en ’80 ontzettend populair binnen de hiphopcultuur en de opkomende rapscene.

Later werd de sneaker mainstream en die populariteit is eigenlijk nooit meer afgenomen.

 


 

Puma Suede Heren

Puma Suede Dames

Puma Suede Jongens

Puma Suede Meisjes

 


 

Review Puma Suede Roze

Coolness: 7.8

De Puma Suede is na 50 jaar nog steeds ontzettend populair. Dat zie je ook terug in het straatbeeld.

Deze knalroze variant is wat minder mainstream dan bijvoorbeeld een navy of rode colorway, maar kan zeker als cool gekwalificeerd worden. Zouden sterren van de absolute A-categorie zoals Rihanna en Kylie Jenner deze sneaker anders durven dragen? Ik dacht het ook niet.

Uitstraling: 8.6

Wat de coolness belemmert, geeft de uitstraling vaak een boost. Zo ook de knalroze kleur van deze Puma Suede.

Door het minimalistische ontwerp, de hagelwitte zool en het knalroze bovenwerk zit het wel goed met de uitstraling van deze klassieker. Hij is ook makkelijk te combineren met verschillende outfits, al knalt hij het hardst onder eenvoudige, sobere kleding.

Duurzaamheid: 7.3

De Puma Suede behoort qua prijs tot de onderste categorie merksneakers, wat eigenlijk vreemd is voor een dergelijke klassieker. Binnen deze categorie verwacht je geen sneaker die hoog scoort op duurzaamheid.

Toch komen uit onderzoeken weinig klachten naar boven op dit gebied. Natuurlijk is de kwaliteit niet te vergelijken met een New Balance-sneaker van 239 euro, maar in relatie tot zijn verkoopprijs zit de Puma Suede prima in elkaar.

Geschiktheid voor kantoor: 6.0

Dit is een lastig onderdeel voor een sneaker met een knalroze bovenwerk.

Het minimalistische ontwerp van de Puma Suede leent zich uitstekend voor de kantoorvloer. Het is echter de kleur die een hoge score op dit onderdeel tenietdoet.

 


 

 


Bas’ Beoordeling:

Review Puma Suede Roze

 • 7.8/10
  Coolness - 7.8/10
 • 8.6/10
  Uitstraling - 8.6/10
 • 7.3/10
  Duurzaamheid - 7.3/10
 • 6/10
  Geschiktheid voor kantoor - 6/10
7.4/10

Totaalscore

Dit levert een totaalscore op van:

 


 

Puma Suede Heren

Puma Suede Dames

Puma Suede Jongens

Puma Suede Meisjes

 


 

Foto’s Puma Suede Roze

 

Puma Suede Dames Roze 355462 79 5

 

 

Puma Suede Dames Roze 355462 79 4 Puma Suede Dames Roze 355462 79 3 Puma Suede Dames Roze 355462 79 11 Puma Suede Dames Roze 355462 79 10 Puma Suede Dames Roze 355462 79 6 Puma Suede Dames Roze 355462 79 9 Puma Suede Dames Roze 355462 79 8

 

Puma Suede Dames Roze 355462 79 7

 

 

 

 


 

 

Video’s Puma Suede

 


 

Puma Suede Heren

Puma Suede Dames

Puma Suede Jongens

Puma Suede Meisjes

 


 

Over Bas

Bas (1979) | sneakerhead | papa | echtgenoot | eigenaar communicatiebureau